Eilispäivänä kuului Ristijärveltä iloisia uutisia. Inton ja Tuulin poika Briko oli kunnostautunut mettäkokeissa. Päivän aikana koira oli tekaissut neljä riistatyötä: kolme teerille ja yhden metolle! Vielä kun koe oli sujunut ilman töpinkejä, oli ylituomari Pärssinen raapustanut keltaiseen paperiin iloisesti AVO1 –palkinnon. Rekosen resepti on pettämätön: paljon kulkemista koiran kanssa, tinkimätöntä kuria, viimeistelytreeni fasaaneilla pudotusten kera ja eikun kokeeseen… Kyllä oli Rekonen ollut yhtä hymyä, kun olivat bloginpitäjän isännän kanssa maistelleet ykköskonjakit Pintamolla saunan päälle. Syystäkin!

Himskatti. Tässähän täytyy kohta rueta laskeskelemaan Intolle käyttöjalostuspalkintopisteitä. Vielä kun joku näistä tämänvuotisista Junkkari-ikäisistä sais tuloksia tauluun… Niin ja onhan siellä Nikkolan Jussin Bilekin, joka ei ole vielä tikatun jalkansa takia päässyt näyttämään taitojaan avoimessa luokassa.

Inton syksy mettässä on sujunut ihan mukiinmenevästi. Taivalkoskelta kotiintuomisina oli VOI2-palkinto. Jossitteluunkin jäi varaa, kun hakuaika voittajaluokan kokeessa jäi 40 minuuttiin - alla oli jo 1 tiedotus ja rt. Olishan se voinut mennä syteen ja saveen, mutta kieltämättä kiva olis ollut kokeilla... Riistakoirassa Inton tiedotus osoittautui tyhjäksi, ja teerit karkottuttuivat jo kaukaa, kun ohjaaja ja tuomari lähestyivät koiraa, joten jatkoon ei ollut asiaa. No, ens pyhänseutuna Into ja isäntä suuntaavat perinteiselle Sodankylän keikalleen. Kuuluu olevan yhdeksäsä A-luokan reissu jokseenkin samalla kokoonpanolla, ilman emäntiä.

Pelle ja emäntä ovat kuluneella viikolla virittäytyneet pikkuhiljaa Junkkariin. On muuten molemmille ensimmäinen kerta. Pellen ruotsalainen kasvattajakin on tulossa velipoika Rickin kanssa nauttimaan suuresta suomalaisesta urheilujuhlasta.  Olishan se kiva, jos Pelle sais tuloksen nuorten luokasta. Sitä kun ei ole vielä parista yrityksestä huolimatta siunaantunut…