Siskontytön perheessä seisojaharrastus näyttää lyöneen läpi kaikilla rintamilla. Koirien kanssahan siellä on puljattu jo monet vuodet, mutta nyt viimeisin tulokas, Junkkari-ikäinen Navajo, vaikuttaa kietoneen tassunsa ympärille koko porukan.

Nelivuotiaan Ronjan leikkirepertuaareihin kuuluu mm. saksanseisojaleikki, jossa riistana voi toimia esim. kärpäslätkä. Leikin juoni on kovin tutun oloinen:

Ohjaaja (äiti) pyytää saksanseisojan (Ronjan) sivulle istumaan, ja käskee hakuun. Saksanseisoja (Ronja) luovii innokkaasti etumaastoa (kotia) vähän tuulettomassa kelissä... Riistan (kärpäslätkä) havaittuaan saksanseisoja (Ronja) jää linkkuseisontaan, avanceeraa tulisesti luvalla riistan ylös (heitää kärpäslätkän ilmaan) ja jää rauhallisena paikoilleen. Ohjaaja (äiti) tiputtaa linnun (matkii haulikkoa), ja luvan saatuaan saksanseisoja (Ronja) noutaa saaliin (kärpäslätkän) ohjaajalle (äidille), ja luovuttaa istuen.

Blogin pitäjä, vaikkei ylituomari olekaan, arvioi kyllä haun ja riistatyön ihan AVO1:een oikeuttavasti. Näitä suorituksia kun saksanseisoja (Ronja) pystyy toistamaan useita päivän aikana :D.

Tätä leikkiäköhän se Navajo on seuraillut ja mallioppinut? Nappas näet viime viikonloppuna NUO2-tuloksen 74 pojolla Ylikiimingin mettäkokeista. Tuomari oli kehottanut nautiskelemaan tulevasta metästyskaudesta - koira on kuulemma valmis tiputukseen.