Eipä mennyt ihan putkeen Inton debyytti Riistakoirassa. Koira oli tehnyt pitkän päivätyön lintujen löytämiseksi. Kun niitä iltapäivän päätteeksi sitten oli hakualueelle ilmaantunut, ei jästipää suostunutkaan yhtä silmistään päästämään - yhtäkkiä Into ei siis irronnut pyynnöistäkään huolimatta tiedottamaan!

Merkillistä! Vielä keskiviikkona homma toimi kuin elokuvissa. Tässä kai se tämän harrastuksen suola vissiin on - you never know... Emäntä ja isäntä päättivät, että kuukauden tiiviin metästysputken jälkeen Into saa nyt luvan lepuuttaa kroppaansa ja korvien väliään kotosohvalla tai siis omalla petauspatjallaan kodinhoitohuoneessa. Mitä nyt pääsee hihnalenkille emännän kanssa. Sen jälkeen taas kohti uusia seikkailuja. Koekautta on vielä jäljellä - Pohjanmaa kutsuu vielä!

Pelle on sen sijaan näyttänyt tänä viikonloppuna emännälle metsästyskoiran merkkejä. Rouva hyppäsi eilisiltana pariviiikkoisen tiiviin työputken päättymisen kunniaksi lenkkivaatteisiin, ja sai houkuteltua Pellen mukaansa. Eipä aikaakaan, kun Pelle jähmettyi ojan varressa seisontaan. Pieni koira veti vissiin fasaanin tuoksua sieraimet täyteen - ihan kuin olis transsissa ollut: eväkään ei värähtänyt. Aika vaikuttava hetki!

Emäntä käveli hissun kissun Pellen vierelle ja mietiskeli, että mitenkähän pennun sais tuosta eteenpäin - eihän se mitään käskyjä tuohon tilanteeseen vielä osaa... Koira jäikin katselemaan, kun emäntä avanseerasi AJA-käskyn jälkeen neljä fasaania lentoon! Tänään samoilla sensseillä tilanne vielä toistui kukolle, mutta 100 metriä myöhemmin Pelle ymmärsi yskän: emäntä ehti ottaa kuviakin, ennen kuin pitkän seisonnan päätteksi pentu pamautti lentoon samalla pyynnöllä koko fasaanipoikueen! Ei hassumpaa...

 Pollarin Jukkakin sai tänään balsamia haavoilleen. Inton tyttö Brita kun raaski esitellä taitojaan julkisesti myös toiselle ylituomarille NUO 1:n edestä. Riitta on tullut ilmiselvästi isäänsä - ei näytä jättävään sekään kylmäksi. Välillä päivä on yhtä juhlaa ja kätten taputusta, kun taas huomenna saatetaan rämpiä suossa ja syvälllä... Nauttikaamme siis niistä aurinkoisista!

Huomenna olkoon koirilla lepopäivä - emäntä ja isäntä suunnistavat hiihtolenkille Ylläshalliin!