Kesäkuulle on vaihdettu, vaikkei ilmojen perusteella vois kuukautta kesäiseksi arvata... Emäntä ja Vallu ovat taas viettäneet viikon Espanjassa golf-teemalla. Ihan hupaa - päivä kentällä, ilta syömisen, sangrian ja elpymisen merkeissä - varhain nukkumaan, että jaksaa taas aamulla lähteä. Ilman kolopalloa ei kyllä Fuengirolassa aika kuluisi. Viikon lomasta emäntä viihtyi yhteensä lähes kaksi tuntia rannalla... ei iske auringonotto. Tylsää ja tyhmää.

Isäntä puolestaan käänsi Yamahan keulan kohti Kuusamoa. Lähtiessä ilme oli selvästi vapautunut ja muikea: Yes - viikko moottoripyörän selässä ilman perhettä! Paluumatkalle Outavainun kenneltapaamista kuuluu vietetyn Kainussa luovari-ikäisiä pentuja ihastellen ja Sotkamon kalakantaa rokottaen.

Intolla elämä sujuu tasaisen rauhallisesti. Eilen tuli viesti, että Tyti-mummo on vaihtanut metsästysmaisemaa sinne, missä lintuja riittää eikä metsästysoikeuksia rajoitella... Lämmin ajatus Tytille.

Eilisaamuna aamuun tuli vähän säpinää, kun tontille oli eksynyt yksi seikkailunhaluinen tai itsetuhoinen Otsan rypistys kissa. Emäntä päästi aamulla Inton ulos ja rupes vetämään kenkiä jalkaansa perinteiseen aamutoimilla käyntiin Inton kanssa. Ulostullessaan emäntä äkkäsi koiran seisonnalla. Tontin takareunalla näet kyyristeli ristiverinen katti! Ei tainnut killiraukka tietää, kenen maille oli tassunsa erehtynyt astumaan! Inton edessä kun on valitettavan moni naukumaija päässyt tiensä päähän...

HUOH! Emännän verenpaine humahti yli tavoitearvojen... mutta yllättävän loivalla käskemisellä koira luikahti takaisin kodinhoitohuoneeseen. Eipä siinä viittinyt jäädä tiedotusta odottelemaan Hymy. Emäntä ajeli kissan omin käsin pois näköetäisyydeltä, ja aamutoimet pääsivät jatkumaan.