1239641595_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Niin koe- kun metsästyskausikin on taas tältä erää ohi. Lienee vissiin yhteenvetojen aika - niitähän ne seurojen vuosikokouksetkin oikeastaan ovat.

Kahden varsin onnistuneen koekauden jälkeen ei tästä vuodesta jäänyt Team Loukusan osalta jälkipolville juuri kerrottavaa. Parissa rauhoitusajan mettäkokeessa eivät Into ja emäntä saaneet tulosta tauluun. Sen jälkeinen tiivis metsästysrupeama meinas pukata paukkonoutoa koiran korvien väliin. Eli tosi treeni käyntiin. Olipa siinä rytäkässä emännänkin oikeasti pakko rueta tiputtamaan - isännällä kun oli täysi työ käskeä koiraa linnun mätkähtäessä nenän eteen. Tiputtamisapua saatiin onneksi myös Seinäjoen Tommy Hilfigeriltä (lue: Pollarilta)! Taudin pitäisi olla nyt taltutettu - toivottavasti ainakin syväjäässä! Syksyllä siis taas kohti uusia seikkailuja...

Sen sijaan metästyksestä Into pääsi nauttimaan kuluneena syksynä hyvin - ottaen huomioon, että osoite on Mäntsälä. Hienoja hetkiä Ruotsin tuntureilta, Sodankylän kairasta ja Pudasjärven vaara- ja kangasmaisemista on mukava muistella. Emännälle tietysti päällimmäisenä jäi mieleen se ensimmäinen OMA haulikko. Kaikki kunnia toki vanhalle 20-kaliberiselle perintö-Valmetille, jota appiukko viime syksynäkin hellästi nosteli lukuisia kaatoja ja tiputuksiaan muistellen...

Naapurissa on muuten käynnissä palkintokaapin laajennus. Eilen oli Kanakoirakerhon vuosikokous Lapualla. Nata & Markku tulivat palkituiksi moneen kertaan: vuoden pointteri, vuoden narttupointteri, vuoden englantilainen, vuoden ohjaaja ... Hankosen rouvaa kuulemma melkein nolotti :). Höpö höpö - lämpimät onnittelut menestyksestä! Hienosta päivistä pitää nauttia kunnolla - pilvisiäkin päiviä kun mahtuu joukkoon. Onneksi Hankoset olivat liikkeellä farmariautolla.

UKH:n vuosikokous oli vuorossa tänään. Emäntäkin ryntäili paikalle paikalle kesken kuopuksen lätkämatsin. Kierrätyshän on edelleen muotia: vaihtoon meni niin puhejohtajuus kuin puolet hallituspaikoistakin. Uudet sielut toimivat varmasti entistä innokkaammin uusmaalaisen kanakoiraharrastuksen eteen.

Emäntä tuskailee vapaa-ajan kanssa - sitä kun ei ole! Opiskelu päivätyön ja yrittäjyyden ohessa ei olekaan niin helppo yhdistelmä. Onneksi on Into - se poika kun saa ylipuhuttua emännän suksille tai hölkälle päivittäin. Kummasti pää nollaantuu, kun kattelee iloisen koiran reipasta taivallusta.